Valentine's day

Handling:
Sammanflätade par och singlar i Los Angeles bryter upp och blir tillsammans igen tack vare pressen och förväntningarna från Alla hjärtans dag.

Vad tyckte jag?
En bra kärleksfilm. Dom har flätat ihop dom olika paren på ett bra sett, utan att göra det komplicerat. Det är också roligt att det är så många skådespelare som man känner igen. Det som är lite mindre bra är att den är så lång, över 2 timmar. Annars är det en bra film som jag rekomenderar.


Dear john

Handling:
John hoppar av skolan och tar värvning inom armén, bara för att han inte vet vad han ska göra med sitt liv. Det är tills han träffar sin drömtjej, Savannah. Deras ömsesidiga kärleksaffär växer snabbt stark och Savannah lovar att vänta på John tills han har avslutat sin tjänstgöring inom armén. Men 9/11 förändrar allt. John anser att det är hans plikt att ta värvning igen. Under den långa tid som John är borta förälskar sig Savannah i en annan man. När John kommer hem igen inser han Savannah är hans livs stora kärlek trots att hon är gift med en annan – och tar i och med det hans livs svåraste beslut.

Vad tyckte jag?
Jag har väntat på den här filmen väldigt länge, alltså hade jag också väldgit höga förväntningar. Det gjorde att filmen blev lite av en besvikelse för mig. Så innan du ser denna filmen så är det bäst att du sänker dina förväntningar ordentligt. Annars är det en bra kärleks historia som är både glad, sorglig och lite rolig. Värd att se, men inte värd att gå på bio!


The final destination

Handling:
Under det som skulle ha blivit en kul dag på racerbanan får Nick O’Bannon en hemsk föraning om en annalkande katastrof. Nick grips av panik och övertalar sina vänner att fly – bara några sekunder innan hans vision blir till fruktansvärd verklighet och en rad bisarra händelser får stadion att rasa samman.

Vad tyckte jag?
En spännande film som går väldigt fort att titta på även om den är normal lång. Det som är bra med den är att den har oanade vändningar, vilket gör den spännande. Det som är mindre bra är att det kan vara lite väl långsökt vissa stunder, men det var inget jag stördes av. I det stora hela så är den normal bra.


Kick ass

Handling:
Dave Lizewski, en ung kille bestämmer sig för att bli en superhjälte kallad "Kick-Ass". Helt utan superkrafter och med en hemmagjord kostym, men med brinnande ambition, lyckas han göra ett namn för sig. Under sin resa stöter han på flertalet andra maskerade "hjältar" och skurkar.

Vad tyckte jag?
En underhållande film som är värd att lägga ner tid på. Jag gillar att det har kommit en ny superhjälte film som inte är som dom flesta andra. Det som gör den så unik är att det egentligen inte handalr om några superkrafter utan att det bara är helt vanliga människor. Den ger en litenkänsla av att vem som helts kan göra vad som helst, med rätt motivation.


Relative Strangers

Handling:
Richard Clayton lever det perfekta livet ända tills han får reda på att han är adopterad. Efter att ha letat upp sina biologiska föräldrar, paret Menure, som visar sig vara definitionen av "white trash" börjar dock saker och ting falla ihop för honom.

Vad tyckte jag?
Ingen höjdar film. Den har vissa stunder då den är rolig, men för det mesta är det inte mycket att hänga i granen. den är mest rolig i början, sen går det bara ut för. Lite synd faktiskt. Den får en svag 2a.


Flickan från ovan

Handling:
Susie Salmon är 14 år när hon faller offer för seriemördaren Mr Harvey. Men Susies död är inte slutet. Från ovan, i en sorts skuggtillvaro mellan jord och himmel, fortsätter hon att betrakta sin familj och sina vänner. Sorgset följer hon deras försök att röra sig någorlunda framåt igen.

Vad tyckte jag?
Jag hade väldigt höga förväntningar på den här filmen. Men tyvärr så va dom lite för höga. Men det är en väldigt bra film som är bra gjord. Regisören Peter Jacksson har verkligen lyckats. Det som inte är riktigt så bra med filmen är slutet, tycker det kunde ha slutat på ett annat sätt och inte så hastigt.


Hachiko: A Dog's Story

Handling:
När akita-valpen Hachiko kommer till sitt nya hem, dröjer det inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktiga. Varje dag vid samma tid möter Hachiko sin ägare vid tågstationen, och hunden blir en älskad medlem i familjen. Men en dag får Hachiko vänta förgäves. Trots det väntar han troget på sin husse varje dag under de kommande tio åren. Hans öde berör många av de människor som passerar stationen, och de hjälper hunden med mat och varma ord.

Vad tyckte jag?
En vav dom bästa filmerna jag sett! den får garanterat toppbetyg. Det jag gillar så starkt med filmen är att hunden är så väldigt lojal mot sin husse. Den är också så otroligt sorglig, grät igenom hela filmen ungefär. Men det är ingen film man kollar på med sina vänner, det är mer en film man kollar på själv. Verkligen sevärd är den iallafall, ni MÅSTE se den!


Närkontakt-The fourth kind

Handling:
Psykologen Dr. Abigail Tyler, börjar se ett samband i hennes terapipatienters historier om sina sömnproblem. Alla hennes patienter i den lilla avgränsade byn i Alaska ser nämligen samma uggla när de ska sova. Dr. Tyler börjar ana att folk blir bortrövade av utomjordingar och börjar tro att det var därför hennes man blivit mördad.

Vad tyckte jag?
Det som gör den här filmen bra och spännande är att den är verklighetsbaserad, annars hade det inte varit någon intressant film alls. Det kan dock vara lite svårt att tro att detta har hänt. Det är lite väl övernaturligt, men säger dom att det är är de så, kanske. Men man känner si gju nästa ntvungen att tro på det när dom har med inspelningar från den verkliga händelsen.


The Vampire's Assistant

Handling:
En ung pojke vid namn Darren Shan träffar en mystisk man på en "freak show", en man som verkar vara en vampyr. Efter en serie av händelser måste Darren lämna sitt vanliga liv och ge sig av på vägarna med Cirque Du Freak och bli en vampyr.

Vad tyckte jag?
En spännande och bra film. Det som är bra med filmen är att det inte är det där vanliga vampyr snacket, om att en ung flicka träffar en snygg vampyr och blir kär. Utan här är det lite annorlunda. Det som inte är så bra är att det inte känns som att filmen är slut när den är slut, det är inget riktigt slut i den. Men vad jag har förstått på google så är detta tidigare en bokserie. Så vi får väl se om det kommer någon uppföljare.


RSS 2.0