Lies and illusions

Handling:
Bestsellerförfattaren Wes Wilson har allt, tills hans fästmö Samantha försvinner spårlöst. Wes kontaktar Samanthas advokat som berättar att hennes tillgångar kommer att delas ut först efter ett år, eller när hennes kropp hittas.
När livet börjar se ljusare ut blir han uppsökta av Isaac, som berättar att Samantha stulit något från honom, något som de vill ha tillbaka. Plötsligt går det upp för Wes att Samantha inte var någon vanligt tjej, och att han är riktigt illa ute.

Vad tyckte jag?
En helt okej film, inte sådär jätte jätte bra. Men den är rätt rolig vissa stunder. Annars är det ingen film jag vill se igen, men den passar bra när man inte har så mycket att göra.
**


The freedom writers

Handling:
Läraren Erin Gruwell kommer till sitt nya arbete med höga ideal. Eleverna i hennes klass kommer alla från samhällets baksida och har inga förväntningar på livet. Men Erin försöker inspirera dem att skriva om sina egna liv genom att läsa om Anne Franks öde. Varje elev har något att berätta och genom skrivandet vågar de snart hoppas på en tillvaro utanför de egna kvarteren.

Vad tyckte jag?

Innan jag såg denna filmen så hade jag väldigt låga förväntningar, trodde inte alls den skulle vara bra. Men där hade jag väldigt fel. Detta är en väldigt bra film som alla borde se. Den har väldigt mycket känsla och man blir väldigt rörd av den. Den har ett bra budskap som verkligen visar att ingenting är omöjligt, alla kan klara sig bra här i livet, bara man inte ger upp. Värt att nämna är att filmen är baserad på en verklig händelse.
****



Trailer till Freedom Writers från rstvideos trailerarkiv.


Patrik 1,5

Handling:
Göran och Sven har blivit godkända för adoption. Problemet är att det saknas givarländer som accepterar homosexuella föräldrar. En dag öppnar sig en möjlighet att få adoptera ett svenskt föräldralöst barn, "Patrik 1,5 år", men något går fel i byråkratin och en annan Patrik hamnar hos dem. Den Patrik som kommer är istället tonåring, homofob och med ett kriminellt förflutet.

Vad tyckte jag?
En annorlunda kärleksfilm, men ändå lika gullig och bra. Den har ett bra budskap som det tyvärr inte finns så många filmer med. En bra film som alla borde se, den får en att tänka om inom ämnet.
***


R.E.C

Handling:
En journalist ska dokumentera arbetsdagen för stadens brandmän. Det är under en utryckning för att hjälpa en äldre kvinna i sin lägenhet något går fel och villkoren pusslas om. Med kameran på fortsatt inspelning får vi, med ett påtagligt skrämmande foto som bygger upp en ständig närvarokänsla där blodiga barnskrik nödvändigtvis inte bara behöver komma från rummet bredvid.

Vad tyckte jag?
Väldigt läskig film. Jag kollade på den mitt i natten helt ensam, vilket jag inte kan rekomendera, hemskt läskigt!
Även om filmen är filmad med en vanlig kamera utan musik och sånt så är den ändå väldigt bra. Den påminner en del om Paranormal activity, fast mycket läskigare. Den är faktiskt på gränsen till för mycket, så den är inte så jätte bra, men ändå se värd!
***



Paranormal activity

Handling:
Ett ungt par misstänker att deras hus är hemsökt och för att skaffa bevis installerar de en
övervakningskamera som ska registrera allt som händer när de sover.
En lågbudgets film som har skrämt slaget på dom flesta. Den tog sig till biotoppen i usa på bara 5 veckor.

Vad tyckte jag?
Riktigt bra film! det är alltid svårt att hitta en riktigt läskig film, enligt mig. Men den här var riktigt läskig. Ett guldkorn för den som gillar läskiga filmen med spöken och liknande. Verkligen en film värd att se!
****


Trailer till Paranormal Activity från rstvideos trailerarkiv.


Bolt

Handling:
För superhunden Bolt är varje dag fylld av äventyr, faror och spänning. Åtminstone till kameran slutar rulla. När stjärnan från en populär TV-serie av misstag kommer bort från studion i Hollywood och hamnar i New York börjar hans största äventyr hittills; en resa över landet genom den riktiga världen! Hans mål är att ta sig tillbaka till den som betyder allra mest för honom, hans motskådespelerska Penny. Beväpnad endast med missuppfattningen att alla hans fantastiska krafter är verkliga.

Vad tyckte jag?
Detta är en gullig film med massa äventyr. Den visar verkligen hur mycket Bolt tycker om sin matte, vilket gör att den är lite sorlig också. Men det är en riktigt bra film, alltid kul med animerat!



The lake house

Handling:
En kärlekshistoria om en ensam läkare och en frustrerad arkitekt som genom en mystisk brevlåda kommunicerar och efter en tid förälskar sig. Det visar sig snart att båda bor på samma plats, i samma hus men i olika tidsperioder - med två år emellan dem.

Vad tyckte jag?
Detta är en bra film som verkligen visar att inget kan stoppa kärleken. Den är väldigt romantisk men blir dock ändå lite långtråkig mot i början, det är först i slutet som man fastnar för den. Men jag kan rekomendera att ni ser den!
***

Trailer till The Lake House från rstvideos trailerarkiv.


I hate valentines day

Handling:
En kärlekshistoria på Manhattan där en kvinnlig florist har som regel att gå på max 5 dejter innan hon måste dumpa killen. Men när hon träffar Greg (John Corbett) så märker hon att hon vill ha fler…

Vad tyckte jag?
När jag först såg trailern till den här filmen trodde jag att det var en film för folk som inte gillar valentines day, men där hade jag fel. Det är en film för folk som gillar den dagen.
Jag tycket det var en rolig film, dock inte så kärleksfull som jag hade hoppats, men den va ok.
***



RSS 2.0