I love you man

Handling:
Peter Klaven är en man utan vänner som går på en serie av manliga dejter för att hitta en bestman till sitt bröllop. När han väl hittat en bestman vän sätter denna nya vän hans relation med fästmön på prov.

Vad tyckte jag?
En helt okej film. Den är ungefär som dom flesta filmer av den här sorten. Den är rolig, underhållande och lycklig, alltså inget ut över det vanliga. Om du gillade Yes man, På smällen eller Dumpad så tror jag nog att du kan tycka om den här filmen också.


Nights in Rodanthe

Handling:
Adrienne Willis liv är i kaos, hon drar sig tillbaka till den kuststaden Rodanthe för att ta hand om en väninnas värdshus över en helg. Här hoppas hon finna den ro hon behöver för att tänka över alla konflikter om sin make som har bett att få återvända hem och en jobbig tonårsdotter. När hon anländer till Rodanthe kommer Dr. Paul Flanner till värdshuset. Han är den ende gästen, men han är inte där för en helgutflykt utan snarare för att ta itu med sitt eget samvete. I den ankommande stormen, söker de tröst hos varandra och under och inleder en romans.

Vad tyckte jag?

Filmen är skriven av Nicholas Sparks, som även har skrivit bla "The notebook". Så om du gillar den filmen så kommer du gilla denna! Den är helt otroligt bra och sådär lyckligt romantisk. Och den får tårarna att spruta långa vägar. En mycket bra film som är värd att se!


The skeptic

Handling:
Advokaten Bryan Becket har alltid svårt att tro på något som han inte omedelbart förstår. Efter sin fasters mystiska dödsfall ignorerar han rapporterna om att hennes victorianska hem är hemsökt och flyttar in. Konstiga saker börjar dock snart hända och Becket får möjlighet att omvärdera sin fasta inställning till övernaturliga företeelser.

Vad tyckte jag?
En rätt bra film, men dock inte den bästa. Det är väldigt mycket spöken och sånna kusliga saker, vilket är bra enligt mig. Det som är mindre bra med filmen är att slutet är väldigt luddigt, man förstår inte riktigt exakt vad som händer, det är lite synd.




The princess and the frog

Handling:
Prinsen Naveen blir förvandlad till en groda av den elaka Voodoo-doktorn, Dr. Facilier. I ett desperat försök att bli människa igen försöker Prins Naveen att få den vackra servitrisen Tiana att kyssa honom för att bryta förtrollningen. Men kyssen ger inte den önskade effekten som Naveen hade hoppats på. Istället för att han blir människa igen, så drog den in Tiana i förtrollningen och även hon förvandlas till en groda. Nu måste båda två ge sig ut på äventyr för att finna den godhjärtade Voodoo-prästinnan av Bayou, Mama Odie, för att få hjälp.

Vad tyckte jag?
Man kan ju inte ungå att tycka om Disney filmer, iallafall inte jag! Men den är ändå inte riktigt som dom gamla disney klasikerna, denna är mer modern. Filmen är bra, men dom hade kunnat göra slutet lite bättre.


Ice Castles

Handling:
Alexis Winston är en ung flicka som drömmer om att bli professionell konståkare. Under träning så råkar Alexis ut för en fruktansvärd olycka som tar hennes syn och hotar att förstöra hennes drömmar. Informationen kopierad från disc shop.se! Beställ före 16.00, leverans nästa dag. Men med hjälp av sin pojkvän Nick och sin familj så överkommer hon sin depression och inser att hon kan uppnå sin dröm.

Vad tyckte jag?
En riktig gråt film verkligen. Den visar verkligen att man kan klara allt även hur svår situationen ser ut, bara man inte ger upp. Den visar också att det är viktigt att ta hand om sina relationer till nära och kära också, att man inte bara ska lägg all energi på arbete eller liknande. En riktigt bra film!


Ice age 3

Handling:
Manny och Ellie väntar sin första baby-mammut, Diego funderar på om hans nya umgänge gjort honom till en mjukis och Sid är stolt familjefar till ett gäng dinosaurieägg som han hittat ochtagit med sig hem. Det visar sig dock inte vara det bästa sättet att bilda familj på så för att rädda Sids sengångarskinn måste hela gänget bege sig till en värld under jorden där de träffar på dinsaurier, ovälkomnande växter och en ettrig enögd dinosauriejägare vid namn Buck.

Vad tyckte jag?
Precis som dom andra två Ice age filmerna är den rolig och underhållande. En lätt film som man kan halv kolla på om man vill göra något annat under tiden. Det som skiljer den här Ice age filmen från dom andra är att det är mer kärlek i den här, den är mer "omtänksam" eller hur man ska säga.



Dark Mirror

Handling:
En fotograf flyttar in i en gammalt mystisk hus med sin familj. Hon upptäcker en parallell värd i allt som ger en spegelbild. Strax efter det så blir det väldigt obehagligt att vistas i kåken.

Vad tyckte jag?
En spännande film. Om man gillar spök filmer så gillar tror jag nog att man gillar denna med. Den påminner lite om mirrors, men dock inte riktigt lika bra, men inte långt ifrån. Den är iallafall värd att se!



Percy Jackson kampen om åskviggen

Handling:
Percy Jackson håller på att bli utslängd från skolan - men det är det minsta av hans bekymmer. Gudarna på Olympia och andra monster verka ha tagit klivet ut från Percys bok om grekisk mytologi och in i hans liv - och de är inte på gott humör. Zeus åskvigg har blivit stulen och Percy är huvudmisstänkt. Nu måste Percy och hans vänner hitta det stulna föremålet och avslöja ett mysterium mäktigare än gudarna själva.

Vad tyckte jag?
Väldigt bra film, verkligen! Det som gör den så bra är att det är en helt vanlig pojke med problem som dysleksi och ADHD, han har ju ingen aning om att han är halvgud, så den visar verkligen hur vem som helst kan förändra sitt lv på så kort tid, även om man inte har en fördel som att ha en pappa som är gud.
En film som man borde se på bio, vilket jag missade.


The blind side

Handling:
En sann historia om Michael Oher, en stor vuxen, fattig, afro-amerikan med en brusten familj.
Efter att han blivit rekryterad till en skola träffar han Sean en yngre pojke som kommer från en rik vit familj.
En kväll när Sean är påväg hem i bilen med sin familj ser mamman (Leigh Anne Touhy) Michael gå ute i regnet och bestämer sig för att låta honom följa med hem. Familjen Touhy ger Michael ett bättre liv och hjälper honom igenom allt.

Vad tyckte jag?
En mycket bra film som är rik på känslor. Handlingen är intressant, lite så at tman kan förutse vad som ska hända men vilken film är inte sån? I stora drag en mycket bra film som jag kan rekomendera!




Dakota Skye

Handling:
Dakota Skye är 17 år gammal och har en superhjältekraft. Hon kan se sanningen bakom alla lögner. Eftersom alla ljuger har Dakota blivit bitter och apatisk mot världen, men en dag kommer Jonah till stan. Han är annorlunda.

Vad tyckte jag?
Den är inte riktigt som dom flesta kärleksfilmer, denna är mer sorgsen och bitter. Jag personligen tyckte inte den va så jätte bra. Men om man gillar lite små knepiga och konstiga filmer är det en film att rekomendera.


Ghost rider

Handling:
Johnny Blaze, en motorcykelstuntman, tvingas sälja sin själ till de mörka makterna för att rädda sin flickvän. Informationen är tagen från disc shop.se! Leverans nästa dag om du beställer före 16.00. Men priset Blaze får betala är att han förvandlas om nätterna till en glödande demon som tar ut all sin hämnd och ilska på skurkar.

Vad tyckte jag?
En helt okej film med ett något annorlunda slut. Den är lite övernaturlig men blir ändå godkänd. Tycker dock att dom kunde göra den "glödande demonen" lite bättre, det ser bara väldigt onaturligt ut.
***


RSS 2.0