Summers blood

Filminfo:
Efter att ha slagits medvetslös av det sinnessjuka paret kedjas Summer fast i en smutsig box.
Summer är omgiven av yppiga plantor, växtlampor, dödskallar och den döende flickan Amber, och är det senaste tillskottet i Toms "Mänskliga trädgård" När hon inser att hennes enda chans är att manipulera Tom, så inleder Summer ett märkligt förhållande med den störde unge mannen.

Recension:
Helt skruvad film, som på något märkligt sätt ändå blir bra. Det som gör filmen bra är Summers sätt att manipulera Tom för att ha någon chans till överlevnad. Det som är mindre bra är att den är lite för knäpp.
Men den funkar att kolla på om alla andra filmer är slut.

Betyg: 5 av 10



Coraline

Filminfo:
En dag hittar den nyfikna flickan Coraline en mystisk dörr i familjens nya lägenhet. Bakom dörren döljer sig en lång mörk korridor som leder till en till synes likadan lägenhet med kompletta kopior av hennes mamma och pappa, förutom att dom har knappar till ögon. Den parallella värld är nästan likadan som hemma fast mycket bättre, till en början i alla fall... Ända tills Coraline upptäcker att den nya mamman vill hålla kvar henne där före evigt. Nu måste hon ta sig därifrån och rädda sina riktiga föräldrar!

Recension:
En lite udda film, men bra. Kan hända att man misstolkar det som en barnfilm, men jag tror den kan passa alla åldrar, möjligt att den är lite för läskig på vissa ställen. Om du tyckte att "Nightmare before Christmas" va bra, så kommer du troligtvis gilla denna filmen också!

Betyg: 3 av 5




The seeker the dark is rising

Handling:
Ett äventyr som handlar om 13-årige Will vars liv vänds upp och ner då han får reda på att det är hans öde att rädda världen.Han kastas snabbt in i den eviga kampen mellan ljus och mörker och måste hitta sex tecken för att kunna släppa fritt ljuset och skydda oss från att mörkret ska resa sig...

Vad tyckte jag?
Jag tyckte detta va en rätt bra film. Den är spännande på ett icke läskigt sätt, alltså passar den även dom som inte gillar läskiga filmer. Jag gillar också att det är en yngre pojke som inte har det så bra ställt ekonomsikt. Det som är mindre bra är att allt går så fort i filmen, dom kunde ha dragit ut på filmen lite mer.


The spy next door

Handling:
Familjen Logan har alltid tyckt att deras granne Bob Ho verkar vara en lugn och stillsam person, men han är egentligen en hemlig agent på väg att få fast den internationella skurken Jon Poldark. Och samma vecka som Bob får rycka ut som barnvakt till barnen Logan dyker Poldark upp igen för att eliminera sin ärkerival Bob för alltid.

Vad tyckte jag?
En rolig familjefilm. Detta är en bra film som passar alla åldrar. Den påminner lite om filmen "The pacifier" som också är bra. Det som gör filmen bra är mest det att den passar alla, och den har äventyr i vardagslivet. Det som är mindre bra är att den är så väldigt typisk alla andra amerikanska familjefilmer med en tonåring som ska vara jobbig.





Extraordinary measures

Handling:
John och Aileen Crowley har två barn med den genetiska sjukdomen Pompe, som det inte finns något botemedel till. Föräldrarna gör sitt yttersta för att hitta en läkare som är villig att hjälpa dom att hitta ett botemedel. Dom hittar en läkare som tror sig vara på rätt spår. Men dom får ingen kontakt med honom på ett helt år. Men när deras 8 åriga dotter hamnar på intensiven och är nära döden så bestämmer sig John för att ta saken i egna händer. Han åker upp till den enstöriga läkaren och försöker övertala honom om att hjälpa till.

Vad tyckte jag?
En väldigt bra film. Det är en film med rätt mycket känslor och omtanka. Det som gör den speciell är att den är verklighetsbaserad, den finns även på bok (The cure). Det som är mindre bra med filmen är att dom använder väldigt mycket vetenskapsord, vilket gör att det kan bli lite svårt att förstå vad dom pratar om, iafall man är lite yngre.


Starstruck

Handling:
Jessica Olson åker till Los Angeles för att träffa farmor och farfar medan hennes syster vill träffa stjärnan Christopher Wilde. En kväll träffar Jessica Christopher och de spenderar kvällen tillsammans runt om i Los Angeles. Men när Jessica kommer hem och ser honom på TV säger han sig aldrig ha träffat henne.

Vad tyckte jag?
En äkta high school film, fast utanför skolan. Det som är bra med filmen är att den är underhållande även om den är så "vanlig". Det som är mindre bra är alla skönhetsideal i filmen, dom är alldeles för starka. Annars är det en underhållande film som är perfekt att ha på i bakgrunden medans du gör något annat.



Nora Roberts-Begravt i glömskan

Handling:
Skådespelerskan Cilla McCowan har dragit sig tillbaka till en släktgård i Virginia, långt från strålkastarljuset i Hollywood. När hon hittar en bunt borglömda brev på vinden, förstår hon något inte stämmer med mormoderns död för trettio år sedan. Och det finns någon därute som inte vill att sanningen ska komma fram.

Vad tyckte jag?
En spännande kärleksfilm. Det som är bra med filmen är att den inte är sådär typiskt kärleksfilm, där en tjej och en kille ligger i centrum för hela filmen. Utan här är det dom andra händelserna om mormorns död som är huvudsaken. Men ändå har dom lyckats få in kärleken på ett bra sett. En bra film, men inget över det vanliga.


Hittade tyvärr ingen trailer på filmen, men här är till boken.

The Back-up plan

Handling:
Efter flera år av misslyckade dater bestämmer sig Zoe för att ta saken i egna händer. Fast bestämd att bli mamma, gör hon upp en plan och bestämmer sig för att göra det hela själv. På vägen till sin insemination möter hon Stan, en trevlig man som uppfyller alla hennes kriterier.

Vad tyckte jag?
En bra, rolig och underhållande film. Det jag gillade med den här filmen är att den visar verkligen hur livet kan förändras på bara en dag, och att man inte ska ta förhastade slutsatser. Det som är mindre bra är att huvudpersonen hakar upp sig på små saker, det kan bli lite irriterande ibland. Men inget som stör filmens kvalité så du borde se den.


RSS 2.0