I love you Beth Cooper

Handling:
En nördig avskedstagare på studenten förklarar sin kärlek för den hetaste och mest populära tjejen i skolan, Beth Cooper, mitt under sitt tal på studenten. Till sin förvåning dyker Beth upp utanför hans dörr samma kväll och hon bestämmer sig för att ge honom den bästa natten i hans liv.

Vad tyckte jag?
Detta är en typisk amerikansk ungdomsfilm. Finns säkert flera stycken liknande. Skolans "tönt" är kär i skolans "populäraste" och snyggaste tjej, och hon är tillsammans med skolans "snyggaste" kille, and so on.. så typiskt sånna här filmer. Men den va rätt bra ändå, rolig och underhållande film.
**

Trailer till I Love You, Beth Cooper från rstvideos trailerarkiv.


Territory

Handling:
En idyllisk flodtur i den autraliska vildmarken förvandlas till en levance mardröm då någontinig plötsligt kommer upp ur djupet och sänker båten med våldsam kraft. En jättelik krokodil skymtar medan de överlevande lyckas ta sig i land på en ö mitt i floden. Men de är långt ifrån säkra - snart går solen ner och tidvattnet börjar stiga. Förr eller senare måste de simma i land.

Vad tyckte jag?
Den var helt okej, en bra handling som va spännande. Men det var lite tråkigt att människorna va så tröga i filmen, t.ex. vem står i vattnet när det finns en krokodil där? Men annars va den bra, en film som man hoppar till av.
***



Transformers

Handling:
Under decennier har två typer av robotar, Autobots och Decepticons, utkämpat krig som sätter hela universums öde på spel. Nu har dagen kommit då jorden valts till slagfält och den enda som kan stoppa de grymma Decepticons från att vinna stiden är tonåringen Sam.

Vad tyckte jag?
Detta är en film som har allt, kärlek, äventyr, humor och action. Den är bra gjord och har en bra handling. Den beskriver hur viktigt det är att inte ge upp, även om det är en svår strid att vinna.
Jag ska verkligen se 2an och 3an också!
****





Room 6

Handling:
Småskoleläraren Amy och hennes pojkvän Nick är med om en bilolycka. Hon klarar sig undan utan en skråma, men Nick bryter benet och förs bort med ambulans. Problemet är bara att ingen berättar för Amy till vilket sjukhus han förs. Efter att ha åkt till det som låg närmast och fått veta att Nick inte är intagen där börjar Amy bli smått hysterisk. Hon hatar sjukhus och måste nu ringa runt till alla i området. Men innan hon hinner börja träffar hon på mannen som körde bilen de krockade med. Hans syster blev också bortförd i en mystisk ambulans. Tillsammans försöker de ta reda på vad som egentligen har hänt, då inga sjukhus har Nick eller systern intagna. Samtidigt börjar Amy se syner och är rädd för att hon håller på att bli galen.

Vad tyckte jag?
Annorlunda film som va lite små läskig här och var. Beskriver hur mycket man kan offra för dom man älskar.
Den avskräcker en verkligen från sjukhus.
Ingen höjdar film men den funkar, tänker dock inte se den igen.
**


Bron till Terabetia

Handling:
Jess är utanför i skolan, men när han träffar den nya annorlunda tjejen Leslie som springer snabbare än alla killar i klassen finner han en vän. De skapar tillsammans den magiska världen Terabitia där de kan fly undan den tråkiga vardagen och kämpa mot troll, jättar och andra mytiska väsen.

Vad tyckte jag?
En riktig familjefilm enligt mig. Den beskriver hur viktigt det är att ha vänner. Man märker så tydligt att Jess´s mår mycket bättre när han träffas Leslie. Den visar hur barn ofta drömer sig bort i en annan värld som för dom är så verklig. Den är både glad och sorglig. En film att rekomendera!
****



Hitch

Handling:
Alex Hitch, New Yorks bästa "dejtdoktor". Kärlek är vad han kan bäst, och han garanterar att drömtjejen blir din efter bara tre dejter. Albert Brennaman anlitar dejtdoktorn Hitch och lyckas erövra sina drömmars kvinna, det vackra societetslejonet Allegra Cole. Albert och Allegra verkar ha funnit varandra men när tidningskrönikören Sara Melas misstänker att något inte står rätt till upptäcker hon hemligheten bakom Brennamans framgångar. Dejtdoktorns existens är avslöjad.

Vad tyckte jag?
Efter att ha sett den här trailern på Voddler flera gånger så trodde jag att detta skulle vara en riktigt bra film. Men så va tyvärr inte fallet. Det är en bra film, men inte så bra som jag hade hoppats. Den beskriver hur vitktigt det är att vara ärlig i varje förhållande. Den är också väldigt rolig och underhållande, men fortfarande inte till mina förväntningar, but that´s just me.

Betyg: 5 av 10

Trailer till Hitch från rstvideos trailerarkiv.


Avatar

Handling:
Den desillusionerade marinsoldaten JakeSully skickas tillplaneten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allteftersom Jake lär känna planeten och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida.

Vad tyckte jag?
Det här är en grymt bra film! En film som alla måste se, enligt mig.
Filmen får mig att drömma mig bort i en annan värld.
Miljön i filmen är som i en saga, väldigt fint och fridfullt.
En film som beskriver meningen med att låta naturen vara som den är, och inte ändra på den.
*****




P.S I love you

Handling:
Holly och Gerry är ett ungt par som varit gifta i 9 år och fortfarande älskar varandra innerligt. När så Gerry dör av en sjukdom står Holly ensam kvar utan att veta hur hon någonsin ska kunna gå vidare. Så börjar brev dyka upp till henne, brev som Gerry skrev innan han dog och som är menade ska hjälpa henne att börja leva igen.

Vad tyckte jag?

Jag älskar denna filmen! Så gullig och romantisk. Den visar verkligen hur mycket man saknar folk man älskar men som dött. Hur viktigt det är att man tar vara på tiden man har tillsammans, och inte ägnar tiden åt att tjaffsa om småsaker. Den visar också hur viktigt det är att man har nära och kära hos sig när något sånt hemskt händer.
*****


Benjamin Buttons otroliga liv

Handling:
Benjamin Button föds som en svag äldre man och åldras baklänges, det vill säga att hans kropp blir yngre tills han slutar sitt liv som ett spädbarn. Den tragikomiska berättelsen om den välbärgade Button sägs ha inspirerats av Mark Twains kommentar om att det är synd att det bästa i livet kommer först och det sämsta sist.

Vad tyckte jag?
Jag tycker om den här filmen. Den är rolig, sorlig och kärleksfull. En lite annorlunda film.
Den får en att tänka på hur mycket man går igenom under livet, hur mycket saker vi hinner göra.
Bra skådespelare, bra handling.
Det som är lite jobbigt är att den är väldigt lång.
***


I am Legend

Handling:
2009 utvecklades KV-viruset i ett New York-labb, men det muterade okontrollerat, spreds och förvandlade människorna till blodtörstiga varelser. Tre år senare jobbar den enda osmittade människan i New York, forskaren Neville, fortfarande på att ta fram ett botemedel.

Vad tyckte jag?
Jag trodde filmen skulle vara bättre än den var. Den va rätt långtråkig, kan bero på att det inte händer så mycket och för att det bara är 1 person i hela filmen. Men den hade sina stunder där den va mer spännande.
Det är ingen film jag skulle se igen.
**



The notebook

Handling:
Filmen följer ett ungt par som möts som tonåringar och återförenas efter andra världskriget. Deras historia berättas för en kvinna på ett ålderdomshem av en gammal man som besöker henne regelbundet för att läsa historien ur en anteckningsbok.

Vad tyckte jag?
Jag tänkte starta denna bloggen med en recension på min favorit film, The noteboook(Dagboken)
Enligt mig så är det en väldigt bra och rörande film. Den beskriver bra hur otillåten kärlek kan gå till, att ingenting kan stoppa äkta kärlek. Om du gillar "A walk to remember" så kommer du att gilla "The notebook".
*****



RSS 2.0